De hoofdmassage (Shiroabhyanga) wordt dagelijks in India en andere Aziatische landen toegepast. In India noemen mensen de hoofdmassage "champi". Het is een Ayurvedische behandeling, en onder andere het woord 'shampoo' is daarvan afgeleid.

Volgens de eeuwenoude geneeswijze Ayurveda zijn massage en hoofdmassage een deel van onze dagelijkse routine om ons energie niveau te verbeteren.

Onze energie stroomt in banen (Nadi's of Meridianen) door het gehele lichaam. Door ons drukke leven en de stress ontstaan er veel energetische blokkades. Onze energie (prana) zit vast, vooral in het hoofd, schouders en hoge rug gebied. Wij leven te veel in ons hoofd, door te veel mentale activiteiten en te weinig beweging. We luisteren niet naar de signalen van ons lichaam, en daardoor krijgen we allerlei klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, nervositeit, etc.

Door de hoofdmassage ontstaat er warmte en komt de energie in beweging. Hierdoor voelen wij een diepe ontspanning, een betere ademhaling, minder pijn en meer energie.

De Indiase hoofdmassage behandelt het hoofd, het gezicht, de nek, de schouders, het bovenste gedeelte van de rug en de armen.

Waarom een hoofdmassage?

Tijdens een Ayurvedische hoofdmassage maken we gebruik van wrijven, kneden, knijpen, kloppen, schudden, strijken en circulaire bewegingen. De bewegingen zijn altijd van boven naar beneden.

De hoofdmassage heeft een gunstige werking op:

Bloedsomloop

Zenuwstelsel

Toevoer van glucose en zuurstof naar de hersenen Haarproblemen

Hoofdpijn en migraine Energieniveau

De spieren Helderheid Huidskleur

Verwijdering van afvalstoffen Opname van voedsel

Afscheiding van hormonen en enzymen

Stressproblemen

 

De hoofdmassage kan ook een emotioneel ontladingsproces activeren en zo kunnen onverwerkte emoties als verdriet en woede naar boven komen.

De massage is een wisselwerking van energie (elektromagnetische en psychische) tussen 2 mensen. Het is dus belangrijk dat je tijdens de massage gezond, ontspannend, positief en met de goede intenties werkt.

De energie stroomt van van een hoger niveau naar een lager niveau, van het Universum, via de masseur naar de ontvanger.

Tijdens de massage wordt de energie door de subtiele kanalen (nadi's) en de drukpunten (marma's) in het lichaam opgenomen.

Wanneer de masseur/therapeut van zijn/haar werk geniet en de mensheid wil helpen, dan is de massage zeer plezierig en zeker niet vermoeiend. Tevens kan de masseur door voedend voedsel, yoga en meditatie zijn/haar energie weer terug krijgen.

Aromalampjes en ontspannende muziek warden voor en tijdens de massage gebruikt om een positieve en ontspannende sfeer te creeren.

Tijdens deze workshop gebruiken we sesamolie (neutraal) of massageolie, geschikt voor de nek en schouders.

Voor het gezicht gebruiken we altijd amandelolie i.v.m. eventuele allergieën. 

 

Prijs:

45 euro per behandeling van 45 minuten