Oorkaarsen zijn al reeds lang bekend en o. a. door: Chinezen, Tibetanen en Indianen gebruikt ter behandeling van KNO gerelateerde klachten.

In onze oren zitten net als in onze voeten alle reflexpunten van ons lichaam en daarom is het heel nuttig om de dag te beginnen met het masseren van je oren zodat alle organen en orgaansystemen geprikkeld worden. 

 

Samenstelling van de oorkaars:

De kaarsen zijn gemaakt van katoen behandeld met bijenwas en kruiden (salie hersthooi en kamille)

  • Salie:       Bactericide-pijnstillend-zenuwpijn-rhinitis-sinusitis-bronchitis-expectorans-astenie (algehele lichaamszwakte )-griep-tonicum.(algeheel versterkend middel)
  • Hersthooi: Bactiricide- kalmerend
  • Kamille:   Bactericide-ontstelingswerend-krampstillend-duizeligheid-pijnstillend kalmerend-sinusitis-astma-kinkhoest-digestivum-conjunctivitis-koorts.
  • Bijenwas : Dit zorgt voor een ontsmettende en onttrekkende werking

 

Warmteontwikkeling tijdens de behandeling

Door de warmte gaat het trommelvlies trillen en door de trilling versoepelt het trommelvlies waardoor het beter doorlaatbaar wordt. Soms is het trommelvlies wat star waardoor het in een keer bol gaat staan bij het schoorsteeneffect wat de klient voelt als een knap in het oor.

Werking Biosun-oorkaars

Dankzij het "schoorsteen-effect" ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang (trommelvlies gaat licht bol naar buiten staan) en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies als het ware licht gemasseerd hetgeen een drukregulatie  in het middenoor tot gevolg heeft . Patienten spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in de hoofd- oor regio.

Bij de verdere verbranding, speciaal na het "omklappen" van het verbrande gedeelte, ontstaat een lichte overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte die wordt overgedragen op accupunctuurpunten in het oor (moxa-therapie) en deze stimuleert. Deze aangename warmte verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het immuum-specifieke anveersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten.

De damp van de verbrande kruiden diffundeert door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan , het slakkenhuis en het orgaan van Corti. Voorts, via de buis van Eustachius , de mond-, keel-, neus- en bijholten.

Indicaties behandeling kno gerelateerde klachten:

Oorpijn, irritaties van oor-en bijholten, oorruisen, keelpijn, slechthorendheid ,nervositeit , stress-symptomen . Hoofdpijn ,migraine , sinusitis, rhinitis, beginnende verkoudheid,  griep, doorbloedingsstoornissen  van het oor, ontstoken amandelen.

Contra-indicaties :

Bij doorboord trommelvlies. Er ontstaat dan geen drukverschil waardoor het effect niet optimaal is. Als je toch oorkaarsen wilt plaatsen doe dan alleen het oor waarvan bet trommelvlies intact is.

Ontsteking in de uitwendige gehoorgang:

Het is voor de client in dit geval niet prettig om oorkaarsen te plaatsen .

Allergie: 

Je kunt wel oorkaarsen plaatsen maar dan moet je eerst een creme aanbrengen waar men niet gevoelig voor is bijv. Resque creme van de Bach bloesems.

Therapie advies:

Principieel dienen altijd beide oren, het ene na bet andere te worden behandeld . Bij acute bevallen is het aan te bevelen gedurende maximaal 7 dagen, dagelijks te behandelen. Bij chronische indicaties twee tot drie maal per week.

Bij een al geruime tijd bestaande klacht, b.v. doofbeid of oorsuizen, kan men het beste drie dagen lang beide oren Ix per <lag behandelen , dan 2 dagen wachten , de volgende dag weer beide oren behandelen , dan weer 2 dagen wachten en de laatste dag opnieuw beide oren behandelen . Voor deze kuur zijn dus 10 kaarsen nodig.

Preventief of revitaliserend wordt behandeling eens per 3-4 weken aanbevolen .

Prijs:
50 euro per behandeling (inclusief 1 set Biosun oorkaarsen)